Vastgoedbelegger in box 3: wat moet u nu doen met uw appartement?

De vastgoedmarkt heeft altijd al een zekere mate van onvoorspelbaarheid gekend, maar tegenwoordig lijkt het alsof we ons in een bijzonder stormachtige periode bevinden. In dit artikel werp ik een nuchtere blik op de huidige staat van vastgoedbeleggen. 
  1. Vastgoedinvesteringen in tijden van onzekerheid
  2. Belastingverschuiving in box 3
  3. Zorgvuldige beslissingen
Vastgoedinvesteringen in tijden van onzekerheid
Wat is de verstandigste keuze in deze tijd? Het lijkt bijna taboe om het hardop te zeggen: “Ik investeer in vastgoed.” Met de recente uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen rijzen er vragen over de richting die we inslaan. De onzekerheid roept twijfels op en dwingt ons na te denken over de juiste stappen. Gelukkig kunnen we u geruststellen, want wij hebben een antwoord op deze prangende kwesties.
De huizenmarkt kan op de lange termijn interessant zijn, maar het is ook het overwegen waard om op korte termijn de sprong naar commercieel vastgoed te maken. Ik realiseer me echter goed dat dit geen beslissing is die u eenvoudig neemt. Of u nu wel of niet gefinancierd heeft, een appartement heeft voor geliberaliseerde huur of verhuurd met een tijdelijke overeenkomst, dit heeft allemaal aanzienlijke impact. Dit zijn zomaar wat gedachten en overwegingen waarvan het goed is om even bij stil te staan.

“Sommigen noemen het al ‘beleggertje pesten’ of de aanpak van huisjesmelkers. “

Belastingverschuiving in box 3
Op korte termijn ondergaat het fiscale landschap aanzienlijke wijzigingen. Waaronder het betalen van meer belasting in box 3 vanaf 1 januari. Afhankelijk van uw huidige situatie zal uw rendement veranderen, wat hoogstwaarschijnlijk uw perspectief op deze belegging beïnvloedt. Daarnaast houden velen van ons Den Haag goed in de gaten om te zien welke nieuwe maatregelen uiteindelijk worden geïntroduceerd.

En zo zijn er nog meer veranderingen waar we op de lange termijn rekening mee moeten houden. In de aankomende jaren kunnen we verwachten dat de puntensystemen heroverwogen worden. Daarnaast wordt het energielabel naar alle waarschijnlijkheid steeds crucialer, terwijl de rente op korte termijn niet sterk zal dalen. De diverse onzekerheden blijven helaas bestaan. Sommigen noemen het al ‘beleggertje pesten’ of de aanpak van huisjesmelkers. Want, hoewel de meeste vastgoedbeleggers beter weten, heerst er toch een zekere mate van onzekerheid.

“Hoewel ik verwacht dat de situatie niet zo alarmerend zal zijn, is het toch verstandig om goed voorbereid te zijn.”

Zorgvuldige beslissingen
Desalniettemin is het interessant om te weten dat een actief en efficiënt assetmanagement u in staat stelt een weloverwogen plan voor de toekomst te ontwikkelen. Het is altijd mogelijk om met zorgvuldige afwegingen een keuze te maken die aansluit bij uw specifieke situatie. Hoewel ik verwacht dat de situatie niet zo alarmerend zal zijn, is het toch verstandig om goed voorbereid te zijn. Ik sta klaar om u hierbij te helpen. Wanneer drinken we een kop koffie?